Menu Sluiten
Foto dr. Floortje Verspoor

Dr. Floortje Verspoor
Orthopedisch chirurg

Aandachtsgebied
Oncologische orthopedie
Trauma

“Aan de Radboud Universiteit in Nijmegen heb ik biomedische gezondheidswetenschappen en geneeskunde gestudeerd, met afstudeerrichtingen toxicologie en pathobiologie. Al vroeg in deze opleidingen werd ik gefascineerd door oncologische onderwerpen. Ik heb een wetenschappelijke stage bij het Rush-Presbyterian-St. Luke´s Medical Center in Chicago, Verenigde Staten, gedaan in het kader van pathobiologie. Het ging over ‘acute myeloide leukemie’ en het ‘myelodysplastisch syndrome’. Ook heb ik in Tanzania in het Sumve Designated District Hospital coschappen gelopen in het kader van ontwikkelingscoschappen. Verder heb ik onderzoek gedaan naar ‘de rol van p-glycoproteine in apoptosis na koude preservatie’ in het kader van toxicologie.”

VERKORT CV

Werkervaring

2019 – heden: Orthopedisch chirurg, Amsterdam UMC.

Promotie
2018: Tenosynovial giant cell tumours; the good, the bad and the ugly (Radboudumc en LUMC).

Opleiding
2020 – 2021: Senior clinical fellow orthopaedic oncology, The Royal Orthopaedic Hospital NHS Foundation Trust, Birmingham.
2019 – 2020: Fellow orthopaedic oncology, Amsterdam University Medical Centers, Amsterdam.
2012 – 2018: Opleiding tot orthopedisch chirurg, Regionale Opleidingsgroep Orthopedie Oost (Radboud Universitair Medisch Centrum, Sint Maartenskliniek, Rijnstate Ziekenhuis).
2003 – 2007: Geneeskunde, Radboud Universitair Medisch Centrum, Nijmegen.

Publicaties
Pubmed