Menu Sluiten

8 Plate

Kinderorthopedie


Deze operatie aan de knie heet in medische een hemi-epifysiodese. In deze folder vindt u informatie over de operatie, de voorbereidingen en de nazorg.

Correctie neurologische holvoet

Kinderorthopedie


Deze operatie aan de voet van uw kind is bedoeld om de neurologische cavovarusvoet te corrigeren. In deze folder vindt u informatie over de operatie, de voorbereidingen en de nazorg.

Correctie soepele knikplatvoet

Kinderorthopedie


Deze operatie aan de voet van uw kind is bedoeld om de platvoet te corrigeren. In deze folder vindt u informatie over de operatie, de voorbereidingen en de nazorg.

Triple artrodese

Kinderorthopedie


Deze operatie aan de voet van uw kind heet in medische termen een triple artrodese. 
In deze folder vindt u informatie over de operatie, de voorbereidingen en de nazorg.

Epifysiodese

Kinderorthopedie


Deze operatie aan de knie (groeischijf) van uw kind heet in medische termen epifysiodese. In deze folder vindt u informatie over de operatie, de voorbereidingen en de nazorg.

Gipsbroek bij uw kind

Kinderorthopedie

Deze folder geeft u informatie over het gebruik van een gipsbroek bij kinderen. We leggen uit wat een gipsbroek is en geven tips voor de verzorging van uw kind.

Klompvoetjes bij uw kind

Kinderorthopedie


In deze folder leest u over de klompvoet. Aan de orde komen: De oorzaak behandeling en waar moet u op letten bij gips.

Halve tibialis anterior transpositie

Kinderorthopedie


Deze operatie aan de voet van uw kind heet in medische termen een halve tibialis anterior transpositie, soms met een percutane verlenging van de achillespees. In deze folder vindt u informatie over de operatie.

Aneurysmatische botcyste (ABC)

goedaardige bottumor

Deze folder geeft u meer informatie over de aneurysmatische botcyste (ABC).

Ewing-sarcoom

kwaadaardige bottumor

Wat is een Ewing-sarcoom? Hoe wordt de diagnose gesteld? En welke behandelopties zijn er? Deze folder geeft u meer informatie over het Ewing-sarcoom.

Lipoom en atypische lipomateuze tumor

goedaardige wekedelentumor

Wat is een lipoom of atypische lipomateuze tumor? Hoe wordt de diagnose gesteld? En welke behandelopties zijn er? Deze folder geeft u meer informatie over lipoom en de atypische lipomateuze tumor.

Reusceltumor van het bot

goedaardige bottumor

Een reusceltumor van het bot kan in alle botten ontstaan. Meestal is er behandeling nodig, omdat de tumor agressief kan groeien. Deze folder geeft u meer informatie over deze zeldzame tumor.

Schwannoom

goedaardig, soms kwaadaardig

Een schwannoom is een zeldzame tumor die ontstaat in de cellen van Schwann (celtype dat het beschermende omhulsel van zenuwen vormt), en ontleent hieraan ook zijn naam. Een andere, Engelse benaming is neurolemminoom. Het zijn dus gezwellen die in perifere zenuwen voorkomen. In deze folder leest u meer over het schwannoom.

Atypische cartilagineuze tumoren (ACT)

goedaardige bottumor

Wat is een atypische cartilagineuze tumor (ACT)? Hoe wordt de diagnose gesteld? En welke behandelopties zijn er? Deze folder geeft u meer informatie over ACT.

Fibreuze dysplasie

chronische botziekte

Wat is fibreuze dysplasie? Hoe wordt de diagnose gesteld? En welke behandelopties zijn er? Deze folder geeft u meer informatie over fibreuze dysplasie.

Hereditaire Multiple Exostosen - Multipele osteochondromen (HME-MO)

erfelijke aandoening

Wat zijn Hereditaire Multiple Exostosen – Multipele osteochondromen (HME-MO)? Hoe wordt de diagnose gesteld? En welke behandelopties zijn er? Deze folder geeft u meer informatie over Hereditaire Multiple Exostosen – Multipele osteochondromen (HME-MO).

Tenosynoviale reusceltumor

goedaardige wekedelentumor

Een tenosynoviale reusceltumor is een zeldzame, goedaardige tumor. Synoviaal betekent ‘van het slijmvlies’. De tumor zit vaak in de knie, de hand of pols maar kan ook in andere gewrichten zitten. Deze folder geeft u meer informatie over deze wekedelentumor.

Solitaire Botcyste (SBC)

goedaardige bottumor

Een solitaire botcyste (SBC) is een goedaardige afwijking in het bot. Het is een met vocht gevulde holte in het bot. De binnenbekleding van de cyste bestaat uit fibreus bindweefsel. Lees in deze folder meer over de klachten en behandeling van deze afwijking in het bot.

Chondromyxoïd fibroom (CMF)

goedaardige bottumor

Wat is een chondromyxoïd fibroom (CMF)? Hoe wordt de diagnose gesteld? En welke behandelopties zijn er? Deze folder geeft u meer informatie over CMF.

Fibro-myxoid sarcoom

kwaadaardige wekedelentumor

Wat is een fibro-myxoid sarcoom? Hoe wordt de diagnose gesteld? En welke behandelopties zijn er? Deze folder geeft u meer informatie over het fibro-myxoid sarcoom.

Osteochondroom

goedaardige bottumor

Wat is een osteochondroom? Hoe wordt de diagnose gesteld? En welke behandelopties zijn er? Deze folder geeft u meer informatie over het Osteochondroom.

Rhabdomyosarcoom

kwaadaardige wekendelentumor

Een rhabdomyosarcoom is een zeldzame soort kanker in de spieren. Het is de meest voorkomende kwaadaardige wekendelentumor in kinderen. Het rhabdomyosarcoom is een kwaadaardige wekendelentumor uitgaande van de dwarsgestreepte spiercellen. In deze folder leest u meer.

Operatie aan de wervelkolom

Wervelkolomchirurgie

Wordt uw kind binnenkort opgenomen in het ziekenhuis voor een operatie aan de wervelkolom? Deze folder geeft u en uw kind informatie over de operatie en de behandeling na de operatie.