Menu Sluiten

Dr. Guus Reurink
Sportarts

Aandachtsgebieden
Spier- en peesblessures
Inspanningsgerelateerde klachten
Sportblessures bij kinderen

“Van 2014 tot 2018 heb ik de opleiding tot sportarts in het OLVG en AMC gedaan. Sindsdien draai ik poliklinische spreekuren in het OLVG en Amsterdam UMC en begeleid ik sportartsen in opleiding op onze afdeling. Daarnaast doe ik de sportmedische begeleiding van de Ajax-jeugd en heb ik een aanstelling in het Amsterdam UMC voor wetenschappelijk onderzoek. Op die manier kan ik drie aspecten van de sportgeneeskunde die ik leuk vind, combineren: poliklinisch werk, wetenschappelijk onderzoek en topsportbegeleiding.

In het Amsterdam UMC heb ik een spreekuur speciaal gericht op kinderen met sportblessures. Verder zie ik op mijn spreekuren patiënten over de volle breedte van het vak. Maar is er een patiënt met een ingewikkelde hamstring- of spierblessure, dan wordt deze vaak bij mij ingepland. In 2016 ben ik namelijk op dit onderwerp gepromoveerd. Ik zie relatief vaak inspanningsgerelateerde klachten. Naast sportarts ben ik ook bewegingswetenschapper en ben daardoor goed thuis in de inspanningsfysiologie.

Ik heb zelf altijd fanatiek gevoetbald, totdat op mijn 27e een blessure roet in het eten gooide. Tegenwoordig doe ik triatlon.”

Werkervaring
2018 – heden: Sportarts, OLVG, Amsterdam UMC en AFC Ajax.

Promotie
2016: Managing acute hamstring injuries in athletes.

Opleiding
2014 – 2018: Opleiding tot Sportarts: De Sportartsengroep/OLVG, Amsterdam.
2006 – 2010: Geneeskunde, Universiteit Leiden.
2000 – 2006: Bewegingswetenschappen, VU, Amsterdam.

Nevenfuncties
– Lid werkgroep Richtlijnen van de Vereniging voor Sportgeneeskunde.
– Redactie lid Sport & Geneeskunde.

Publicaties
Pubmed