Menu Sluiten

Prof. dr. Hans Tol
Sportarts

Aandachtsgebied
Sportgeneeskunde

“Ooit ben ik begonnen als bewegingswetenschapper, dat was heel wetenschappelijk. Ik wilde toch iets dichterbij de praktijk staan en vond dat in de studie geneeskunde. Maar de interesse voor bewegen en sport in het bijzonder bleef. Dus was het voor mij logisch om het bewegen en sporten met het dokter zijn te combineren. Maar in die tijd bestond er nog geen sportgeneeskunde. Dus richtte ik mij op sportorthopedie, wat toen nog maar een klein vak was. Maar dat is ook een voordeel, want als er niet zo veel is, dat geeft dat de vrijheid om zelf iets te ontwikkelen. Nu ben ik hoogleraar Sportgeneeskunde. Onder meer hierdoor is aan de Universiteit van Amsterdam voor toekomstig artsen met een passie voor sport de mogelijkheid ontstaan, om zich toe te leggen op sportgeneeskunde.”

VERKORT CV

Werkervaring

2019 – heden: Professor of Sports Medicine, Universiteit van Amsterdam, Amsterdam Universitaire Medische Centra, Amsterdam.

Promotie
2003: Etiology, diagnosis and arthroscopic treatment of the anterior ankle impingement syndrome, Universiteit van Amsterdam.
Promotor: Professor Dr. C.N. van Dijk.

Opleiding
2004: Specialisatie sportgeneeskunde, Amsterdam.
1999: Medical degree (MD), Universiteit van Amsterdam.
1994: Bewegingswetenschappen (MSc), Human Movement Science, Vrije Universiteit Amsterdam.

Publicaties
Pubmed